Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата: Христо Иванов лъже, дори пратил сигнал до Борисов

Закон и ред

Прокуратурата: Христо Иванов лъже, дори пратил сигнал до Борисов

Снимка:

Неверни и обидни твърдения, отправени по адрес на Прокуратурата от Христо Иванов, провокираха държавното обвинение да хвърли светлина върху един измислен казус.

Става въпрос за твърдение, дошло от Христо Иванов, че главният прокурор Иван Гешев е разговарял с възрастна жена, жертва на сексуално насилие. „Видеокадрите и изказването на главния прокурор, направени явно от неговия екип, показват лицето на жертвата на сексуалното насилие, без да са насочени към преследване на извършеното престъпление и са публикувани единствено за търсене на PR ефект“, това твърди Христо Иванов.

На 16 юли 2020 г. при посещение в гр. Шивачево във връзка с провеждана специализирана операция по противодействие на т.нар. „битова престъпност“ главният прокурор Иван Гешев не е бил заснет от служител на дирекцията да разговаря с жертва на престъпление, в т.ч. „възрастна жена, обект на сексуално престъпление“, каквито лъжливи внушения отправя Христо Любомиров Иванов. Такава среща изобщо не е провеждана, съобщават от прокуратурата.

От публикувано в официалния канал на ПРБ в YouTube кратко видео е видно, че главният прокурор разговаря с жители на Шивачево, пред които изразява съжаление за извършено в града тежко престъпление, както и за предприетите действия по неговото разкриване и за недопускане на подобен вид криминални деяния в бъдеще. Това става ясно и от прессъобщение, което е разпространено до медиите на 16 юли 2020 г., като същото, заедно с видеото, са публикувани и на интернет страницата на ПРБ. Никъде в профила на главния прокурор в социалната мрежа Twitter не е посочвано, че Иван Гешев е разговарял с жертвата на престъпление.

Въпреки тези напълно достъпни и лесно проверими факти, в свои интервюта от 23 юли 2020 г., пред Диана Янкулова в предаването „12+4“ на програма „Хоризонт“ на БНР и пред Цветанка Ризова в предаването „Лице в лице“ на телевизия бТВ, Христо Любомиров Иванов целенасочено въвежда в заблуждение журналистите и съответната аудитория, като с изявленията си в качеството си на партиен лидер, същият оказва политически натиск върху независимостта на прокуратурата, уронва престижа на съдебната власт и накърнява конституционно установения ред за разделение на властите.

Освен слушателите и зрителите, оказва се, че Христо Любомиров Иванов е въвел в заблуждение и министър-председателя на Република България, чрез когото на 22 юли 2020 г. е изпратил т.нар. „сигнал“ до министъра на правосъдието, в който твърди за извършени нарушения на Конституцията, на Закона за съдебната власт и на Кодекса за етично поведение на българските магистрати. В сигнала си Христо Любомиров Иванов отправя неотговарящо на истината твърдение, че „на 16 юли 2020 г. в съобщение и видео, споделени в социалната мрежа Twitter, г-н Гешев публикува кадри и разговор с възрастна жена, жертва на сексуално насилие. Видеокадрите и изказването на главния прокурор, направени явно от неговия екип, показват лицето на жертвата на сексуалното насилие, без да са насочени към преследване на извършеното престъпление и са публикувани единствено за търсене на PR ефект." Дори само тези неистини показват пълната несъстоятелност и нищожност на т.нар. „сигнал“ от Христо Любомиров Иванов.

Дирекция „Публична комуникация“ призовава Христо Любомиров Иванов, председател на политическата партия, да поднесе извиненията си за поредните му неверни и обидни твърдения, отправени по адрес на Прокуратурата на Република България, се посочва още в съобщението.  


Коментари (3)

Пацо Педерастията на този откровен плужек го е ударила и в главата..

Самопостави се във фокуса на медийното внимание и се опитва да събере колкото ес може повече ефекти...
Не го коментирайте, даже не му се подигравайте, покажете че него в същност го няма като личност и споменът за напъните му ще изчезне заедно с партизанската му партийка...
24.07.2020 14:49 / Отговор
КГБ Христо Иванов-каква десница, какви 5 лева?! Всички които са с него са ултралеви законспирирани РУСОФИЛИ и БЪЛГАРОУБИЙЦИ, обслужващи нещастника Румен Радев и Корнелия Нинова
24.07.2020 15:12 / Отговор
Стефан Бог ще съди.
27.07.2020 17:55 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още