Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата и ДАНС в пряка връзка с британските служби за производството за шпионаж срещу петима българи

Закон и ред

Прокуратурата и ДАНС в пряка връзка с британските служби за производството за шпионаж срещу петима българи

Прокуратурата и ДАНС в пряка връзка с британските служби за производството за шпионаж срещу петима българи - Tribune.bg
Снимка:

През месец март 2023 г. Софийска градска прокуратура (СГП) е образувала досъдебно производство за шпионство. С постановления на наблюдаващия прокурор е възложено на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) извършване на определени действия по случая. Извършени са мероприятия както по отношение установяване на дейността на задържаните във Великобритания лица, така и на други български граждани, намиращи се на територията на Република България и имащи пряко отношение към цялостното разкриване на престъпната дейност.

Това съобщиха от Софийската градска прокуратура във връзка с разпространената от британските власти информация за повдигнати обвинения за шпионство на петима български граждани на територията на Великобритания.

Съвместната работа с британските партньори има съществено значение в процеса по противодействие на престъпни посегателства, засягащи националната сигурност на Република България и авторитета на страната в международен план. В процеса на работа по досъдебното производство, прокуратурата и ДАНС са в пряка връзка с британските партньори.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати