Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата и МВР за убийството в Цалапица: Рангел Бизюрев не се е укривал сам. Чистел стъкла в Дания

Закон и ред

Прокуратурата и МВР за убийството в Цалапица: Рангел Бизюрев не се е укривал сам. Чистел стъкла в Дания

Прокуратурата и МВР за убийството в Цалапица: Рангел Бизюрев не се е укривал сам. Чистел стъкла в Дания - Tribune.bg
Снимка:

Арестът на заподозреният за убийството на Димитър Малинов от Цалапица - Рангел Бизюрев в Дания беше потвърден от Окръжна прокуратура – Пловдив. Заподозреният е арестуван тази сутрин заяви Ваня Христева, окръжен прокурор на Пловдив.

Той е задържан в малък провинциален град в Дания, където започнал работа във фирма за почистване на стъкла, заяви Стефан Джолев, началник - сектор в Главна дирекция „Национална полиция".

Арестът е бил планиран от българските и датските полицаи още в понеделник.

Бизюрев не е правил опити да промени физическата си самоличност. Преди да отиде в Дания, той е пребивавал и в Германия, потвърдиха разследващите. Тепърва ще се установява как е преминавал държавните граници. Вероятно е имал други документи за самоличност.

„От гледна точка на майката на Димитър това е безкрайно дълго време. Преди да слезем на този брифинг, имахме изключително емоционална среща с нея. Уверявам ви, че сектор „Издирване“ не е спирал да работи по случая с Безирев нито ден. Най-общо казано - този човек положи много усилия да се укрие и тези усилия водиха до това, че трябваше да го следваме в не една държава. Този човек със сигурност не се е укривал сам, не е спал на улицата, нито е ровил в кофите за боклук. Чувал се е с близките си“, посочи Стефан Джолев.

Окръжният прокурор на Пловдив изрази надежда, че органите на реда в Дания в най-кратък срок ще се произнесат по искането на българските органи на реда и ще предадат Рангел Бизюрев на българските компетентни органи.

Припомняме, че мъжът беше обявен за издирване във връзка с убийството на Димитър Малинов. На 20 юли, след тежък побой, тялото на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица бе намерено заровено на около километър от мястото, на което последно е бил видян.

Основният заподозрян за престъплението – Рангел Бизюрев избяга от България малко след убийството. Издадена бе европейска заповед за ареста му, която досега не бе изпълнена.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Димитър
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети