Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата и социалните разследват жестоко насилие над дете в Кърджали (СНИМКА 18+)

Закон и ред

Прокуратурата и социалните разследват жестоко насилие над дете в Кърджали (СНИМКА 18+)

Прокуратурата и социалните разследват жестоко насилие над дете в Кърджали (СНИМКА 18+) - Tribune.bg
Снимка:

Прокуратурата и социалните в Кърджали разследват случай на малтретирано дете. Снимки и видео на 6-годишното момче са качени от баща му в социалните мрежи. На тях се виждат наранявания по лицето, които приличат на изгаряния от цигара.

„Установено е наличие на 4 наранявания в областта на лицето, които представляват локални изгаряния. Вероятно става въпрос за изгаряния от цигари”, обясни зам.-районният прокурор на Кърджали Петя Чотрова.

Извършен е оглед в жилището на семейството, като са иззети фасове, открити навсякъде в дома. Разпитани са и множество свидетели, като е назначена и съдебно-медицинска експертиза.

„Ще бъде назначена съдебно-психиатрична експертиза с оглед на данните, че майката страда от умерена умствена изостаналост, което е установено с решение на ТЕЛК”, уточни Чотрова.

Семейството е с три деца, които към момента са изведени. „Следва процедура, за да оценим риска и да предприемем действия по отношение връщането им. Трябва обаче родителският капацитет да бъде оценен като положителен”, разясни директорът на „Социално подпомагане” - Кърджали Катя Димитрова.


 

Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати