Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата иска: Нова присъда за ЧСИ, свил 321 109 лв. и ходил по екскурзии

Закон и ред

Прокуратурата иска: Нова присъда за ЧСИ, свил 321 109 лв. и ходил по екскурзии

Прокуратурата иска: Нова присъда за ЧСИ, свил 321 109 лв. и ходил по екскурзии - Tribune.bg

Първата съдебна инстанция наложила условна присъда за крупната кражба

Окръжната прокуратура в Шумен поиска с протест изменение на условната присъда, постановена от Шуменския окръжен съд на частния съдебен изпълнител Асен Тонев, съобщиха от държавното обвинение. От там искат нова ефективна присъда от 5 години затвор.

В обвинителния акт се сочи, че за времето от 22 май 2007 до 14 януари 2016 г.

Тонев е присвоил чужди средства, като ги е похарчил за лични нужди – пътувания в чужбина, покупка на автомобили и плащане на лизингови вноски, в размер на 321 109 лева.

Средствата са били внесени по 18 изпълнителни дела в специалната сметка на частния съдебен изпълнител, като парите са му били връчени да ги пази и управлява за удовлетворяване на исканията на кредитори.

Шуменският окръжен съд призна за виновен Тонев, но за длъжностно присвояване на 243 073 лева от специалната сметка на ЧСИ, но го оправда по обвинението за особено тежък случай. Той бе признат за виновен и за укрити данъци в особено големи размери.

Наложеното му общо наказание по трите обвинения, по които е бил предаден на съд, за срок от 2 години и 10 месеца, отложено за изтърпяване с 5-годишен срок, не съответства на степента на обществена опасност на деянието и дееца, смята прокуратурата.

Предстои по протеста на прокуратурата да се произнесе Апелативният съд във Варна.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети