Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата иска постоянен арест за 18-годишния младеж, откраднал и преобърнал тир в Бургас

Закон и ред

Прокуратурата иска постоянен арест за 18-годишния младеж, откраднал и преобърнал тир в Бургас

Снимка:

Районната прокуратура в Бургас внесе в съда искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" за 18-годишния Янко Йорданов от Средец, който вчера открадна тир и го преобърна, съобщава „24 часа“.  Делото ще се гледа днес следобед. До момента Йорданов бе в ареста с прокурорско постановление за срок до 72 часа.

18-годишният младеж е стар познайник на полицията, но освен, че е разследван за дребни кражби, в досието си има и присъда за грабеж. Проверка на "24 часа" показа, че между 21 и 25 март Янко отнел мобилен телефон от момче и дамска чанта от жена, като и в двата случая използвал сила и заплахи. Година по-късно все още непълнолетният Йорданов е осъден на пробация.

В хода на разследването на дръзката кражба на тира е установено, че камионът е бил оставен отключен на паркинг до завод за дървопреработка в Бургас. Ключовете  били в жабката, от където крадецът ги е взел и запалил тежката машина. Най-вероятно момчето е знаело къде шофьорът на тира държи ключовете, защото е познавал брата на собственика. Дори първоначално пред полицаите Янко твърдял, че получил позволение да спи в кабината на тира,пише изданието.

Среднощният екшън, разминал се като по чудо без пострадали, започна около полунощ на 9 декември, когато тирът с 23 тона ламинат е засечен да криволичи в еднопосочна улица в к-с „Изгрев“. По-късно младежът не се подчинил на полицията при опит да бъде спрян, което наложило преследване из целия град. Накрая той е катастрофирал на кръстовището край хотел "Мираж", защото на завоя не успял да овладее машината и се преобърнал.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още