Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата иска постоянен арест за нападателя на Митко от „Капана“ в Пловдив

Закон и ред

Прокуратурата иска постоянен арест за нападателя на Митко от „Капана“ в Пловдив

Прокуратурата иска постоянен арест за нападателя на Митко от Капана в Пловдив - Tribune.bg
Снимка:

На влизане Ивайло Дадански запази мълчание

Районният съд в Пловдив заседава по искането на прокуратурата за определяне на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Ивайло Пенов, който преди дни удари продавача на чорапи Митко в Пловдив.

Пенов, който има заведение в квартал Капана, е обвинен в причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди и беше задържан в събота вечер с полицейско разпореждане.

Той се кри от полицията няколко дни като издания писаха, че през това време се е оженил и взел фамилията на жена си, за да не бъде открит.

Затова и сега Ивайло Пенов е с фамилия Дадански. 

По-рано днес от прокуратурата обявиха, че мъжът е извършил нападението над Митко в рамките на изпитателния срок, който е имал по предходна условна присъда.

Преди заседанието на съда, Светлана Калпакчиева, адвоката на обвиняемия заяви, че тепърва ще се запознава какви са предходните му прояви, заради които е осъждан.

Но сегашното му задържане нарече безпрецедентен процесуален акт. Тя допълни, че нейният подзащитен не се е укривал, а е съдействал на разследването, съобщи БНТ.

Преди да влезе в съдебната зала, Ивайло Дадански отказа коментар.

Случаят с насилието върху продавача на чорапи Митко предизвика широк обществен отзвук и бойкот на заведението на агресивния мъж в Капана.

Оказа се, че преди седмица срещу Ивайло има заведена още една жалба за проявена агресия от служителки на общинската фирма „Чистота“.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети