Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата иска Ценко Чоков в ареста, ходи на кръчма, не бил на носилка

Закон и ред

Прокуратурата иска Ценко Чоков в ареста, ходи на кръчма, не бил на носилка

Прокуратурата иска Ценко Чоков в ареста, ходи на кръчма, не бил на носилка - Tribune.bg
Снимка:

Започнаха разследване на вещите лица за заключението им за здравословното му състояние

Започва разследване за даване на невярно заключение за здравословното състояние на Ценко Чоков от вещи лица пред Апелативен специализиран наказателен съд, съобщиха от прокуратурата.

Апелативна специализирана прокуратура се самосезирала по публикации в медиите за това, че Чоков, спрямо когото е определена мярка за неотклонение „домашен арест“, на 17.12.2018 г. е посетил столично заведение.

Същевременно в държавното обвинение постъпила и информация от МВР за отклонението от мярката за неотклонение, в която допълнително е уточнено, че „лицето не се придвижва с болнична носилка, с която последният път се яви в съдебно заседание пред Апелативния специализиран наказателен съд, а е установен в питейно заведение в кв. „Драгалевци“, гр. София.

През май Чоков беше осъден на 4,5 години затвор за отвличане, побой и палеж, а в края на септември Специализираният апелативен съд го пусна под домашен арест. Съдът измени мярката за неотклонение на Чоков от „задържане под стража“ в „домашен арест“, поради влошаване на здравословното му състояние и предстоящи оперативни интервенции.

Апелативната специализирана прокуратура ще настоява пред съда Чоков да бъде задържан под стража, поради нарушаване и неизпълнение определената му мярка, а предвид и "очевидната липса на пречки от здравословно естество да търпи най- тежката мярка за неотклонение", посочват от държавното обвинение. 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети