Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата иска „задържане под стража“ или „домашен арест“ за Георги Попов

Закон и ред

Прокуратурата иска „задържане под стража“ или „домашен арест“ за Георги Попов

Прокуратурата иска задържане под стража или домашен арест за Георги Попов - Tribune.bg
Снимка:

Прокуратурата ще иска от Специализирания наказателен съд да определи на съдружника на Васил Божков - Георги Попов, една от двете най-тежки мерки за неотклонение – „задържане под стража“ или „домашен арест“. Това каза преди началото на съдебното заседание, на което ще се решава това, наблюдаващият прокурор Ангел Кънев.

„Като сме съобразили, разбира се, обстоятелството, че той съдейства на воденото разследване, дал е подробни обяснения, а така също сме съобразили представени книжа и доказателства, събрани по делото за за здравословното състояние, както на самия него, така и на негови родственици възходящи. Разбира се, според нас и мярка за неотклонение „парична гаранция“ в подходящ размер, вероятно също би осигурила целите на мерки за неотклонение, но предвид задълженията ни по екстрадиционното производство, ние сме длъжни да представим обвиняемия пред съд“, заяви той.

Попов се прибра в България от ОАЕ в петък, след като сам се съгласи да бъде екстрадиран. Той е обвинен в участие на ръководена от Васил Божков – Черепа престъпна група.


Топ новини

виж още
Актуална тема