Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата издирва 111 мигранти от автобуса, убил полицаите в Бургас

Закон и ред

Прокуратурата издирва 111 мигранти от автобуса, убил полицаите в Бургас

Прокуратурата издирва 111 мигранти от автобуса, убил полицаите в Бургас - Tribune.bg
Снимка:

След две години разследване, Окръжният съд в Бургас даде ход на делото за смъртта на двамата полицаи, прегазени от автобус с нелегални мигранти.

При сблъсъка с патрулната кола на място загинаха двамата полицаи Йордан Илиев и Атанас Градев.

„Клиентът ми твърди, че е бил непълнолетен по време на извършването на деянието, деянието не е умишлено. Омар е направил спасителна маневра, завиване на дясно, затова ще пледирам, че е действал по непредпазливост", заяви адвокат Калин Янев.

Според майката на убития полицай Йордан Илиев, Омар ги е прегазил умишлено: „Абсолютно не съм съгласна с него! Видимо е, че той умишлено ги цели и убива. Не пожелавам същото на защита да се наложи да преживее", казва през сълзи Анета Илиева./ВИДЕО)

„Ще настояваме ДАНС и полицията да положат усилия да издирят всички нелегални мигранти, превозвани в автобуса-убиец, с който бяха прегазени двамата полицаи в Бургас, защото са важни за делото.

Обвинението е за умишлено причинена смърт на двама полицейски служители, като случаят от наша страна е квалифициран като особено тежък. С превишена скорост, без задействане на спирачна система, при два варианта за избягване на катастрофата, той предизвиква настъпилото произшествие", заяви прокурор Димитър Узунов

Бяха разпитани като свидетели собствениците на автокъщата, откъдето е закупен автобусът-убиец. Купувачът обяснил, че го взима за рязане на части.

„Видях по телевизора, какво да кажа! Притесних се. Веднага се обадихме в полицията да кажем, че автобусът е от нас, защото те се чудеха откъде е. Ако се бях усъмнил, че може да има нещо нередно, как ще го дам! Вие как си мислите! Като ме гледате така аз дете ли съм!?", каза собственик на автокъщата Иван Попов.

По време на делото трябва да бъдат разпитани всички 111 свидетели и 19 вещи лица, както и всичките 47 нелегални мигранти, превозвани в автобуса. Нито един от призованите мигранти не се яви в съда. Това ще доведе до дълъг процес.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати