Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата не открила престъпления в „Александровска“?

Закон и ред

Прокуратурата не открила престъпления в „Александровска“?

Снимка:

Прокуратурата не е открила престъпления в УМБАЛ „Александровска“ и е върнала на здравното министерство доклада на „Вътрешния одит“ на ведомството с отказ да образува досъдебно производство за престъпление от общ характер, както и за безстопанственост или нанесени вреди от страна на ръководството на болницата, съобщава Скенер.нюз.

Медията  разполага с документи от извършената проверка на СГП, както и с такива, които доказват, че постановлението е получено в МЗ на 11 август, а зам.-здравният министър д-р Димитър Петров е запознат със заключенията на държавното обвинение. И не само е запознат, но според юристи от МЗ няма никакви нови обстоятелства, които да дават основание на здравното ведомство да обжалва.

На официално запитване на Скенер.нюз  от МЗ са отговорили, че въпросите били от компетенцията на прокуратурата, а няколко часа по-късно публикуваха съобщение, с което любезно уведомяват обществеността по друг казус, а именно, че в МЗ е получено съобщение от прокуратурата, че сигналът им за нарушения при сключването на договори за доставка на апарати за белодробна вентилация, респиратори, лични предпазни средства, дезинфектанти и лекарствени продукти са предадени по компетентност на Европейската прокуратура (което не означава, че тя ще образува досъдебно производство, а само че доставките са платени с европейско финансиране). Тоест, когато отговорите не са в полза на МЗ те не са компетентни, а когато трябва да се манипулира общественото мнение – това е изцяло в техните компетенции.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още