Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата образува преписка за заканата за убийство към Ива Митева

Закон и ред

Прокуратурата образува преписка за заканата за убийство към Ива Митева

Прокуратурата образува преписка за заканата за убийство към Ива Митева - Tribune.bg
Снимка:

Софийска районна прокуратура се самосезира във връзка с медийни публикации за отправена спрямо председателя на 46-ото Народното събрание закана за убийство. След запознаване с разпространените медийни публикации Софийка районна прокуратура образува прокурорска преписка за извършено престъпление - отправена закана за убийство.

Прокурор от Софийска районна прокуратура е изискал от главния секретар на МВР незабавно да бъде предоставена информация за предприетите действия във връзка с публикации в медиите, че на 02.09.2021 г. в 21:04 часа в Министерство на правосъдието е получен имейл, съдържащ заплаха за живота на председателя на 46-ото Народно събрание Ива Митева, съобщиха от прокуратурата.

В писмото, изпратено до Главния секретар на МВР, е изискана и информация, поради какви причини преписката не е докладвана в прокуратурата до 17,00 часа на 03.09.2021 г. Необходимостта от осъществяване на ръководство и надзор за законосъобразното и навременно извършване на действия по сигнали , съдържащи данни за извършени престъпления, е изключително правомощие на Прокуратурата на Република България.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати