Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата пита и чужди служби за имотите на Божков

Закон и ред

Прокуратурата пита и чужди служби за имотите на Божков

Снимка:

Прокуратурата извършва активни действия по разследването срещу Васил Божков, включително и такива по реда на международно-правното сътрудничество, съобщиха от държавното обвинение.

Поводът е публикация в сайта „Биволь“, че бизнесменът, който се укрива в Дубай от повече от година, притежава от 2008 г. апартамент за 20,6 млн. евро на брега на Сена във френската столица, както и още един имот близо Триумфалната арка, но неговата цена не е известна.

„Следва да се отбележи, че действията по досъдебното производство, водено срещу Васил Божков, с предмет на разследване извършени множество престъпления против финансовата и данъчната системи, и такива срещу културно-историческото наследство на страната ни, са съобразени със съдържащата се информация в публикацията за притежавани имоти в чужбина“, добавят от Специализираната прокуратура.

Преди дни Антикорупционната комисия внесе в съда иск за отнемане самолета на Васил Божков и имущество за милиони. Исковете за отнемане на незаконно придобито имущество в окръжни съдилища са на обща стойност 406 547 219 лв. . От Васил Божков и свързани с него лица се претендират и 31 недвижими имота – апартаменти и прилежащи помещения в сгради в центъра на гр. София, апартамент в гр. Балчик, право на строеж на многофамилна жилищна сграда в София, поземлени имоти и двуетажна къща в Гърция, неджижими имоти в Париж, Франция.  


Коментари (5)

? Гешев, какво стана с Горанов и Борисов, които несъбраха 700 млн. лв. такси за хазарт от Божков срещу съответната сума, защо не са в затвора, а вместо това Гораноl реди листите на ГЕРБ, а Борисов продължава да си пълни шкафчето с пачки евро и кюлчета злато, въпреки че призна, че знае коя е жената, но и затова не го разпита.
02.03.2021 15:58 / Отговор
Тартаковер Сложен въпрос задаваш, няма как да ти се отговори. Защото отговора се съдържа във въпроса ти, иначе казано въпроса е риторичен.
Докато е на власт днешния бандит закрилян от Гешев, отговор на този въпрос няма как да получиш в този клозетен сайт, където коментират питекантропите на Боко. При тях има само две възможности, или пълно мълчание когато искат от тях факти, или плюене, псувни, просташка каша от интелектуални отрепки. Те друго не могат, но дори да бяха гении, пак не могат да дадат отговор, когато към него трябват факти, трябва истина.
А аз мога да се обзаложа с всеки, че падне ли Боко, Гешев ще е първия който ще прати да го арестуват ! Дотогава ще го закриля, или му ближе задника. В зависимост от необходимостта за двамата.
02.03.2021 17:21
ха ха тараторчо пак сънува мокри червено-дебарски сънища,последни преди тотално да оттекат в помийната яма
02.03.2021 18:15 / Отговор
Б Таратора си задава тъпите въпроси и после сам си отговаря.Таратор ммнного си уумен,не разбра ли,че си айрян без мляко?
02.03.2021 21:00 / Отговор
k Ти остави, че е без мляко – то и вода няма! Въздух, даже няма и налягане – няма откъде!
02.03.2021 21:36

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още