Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата подхвана председателя на БСП в Карабунар за крадените павета

Закон и ред

Прокуратурата подхвана председателя на БСП в Карабунар за крадените павета

Снимка:

Районната прокуратура в Пазарджик наблюдава досъдебно производство за опит за кражба на тротоарни плочки и павета в село Карабунар. Това съобщиха от Апелативната прокуратура – Пловдив. Досъдебното производство се води по общия ред, като срокът за приключването е два месеца.

Припомняме, че за кражба на павета от улица в село Карабунар бе задържан лидерът на БСП там - Борис Джонев, както и неговият син. Двамата са се опитали да откраднат 93 броя тротоарни плочки, 202 броя гранитни павета и един брой бордюр, собственост на Община Септември. На 6 март те са натоварили плочките, които са за ремонт на улица, в бус „Форд Транзит“.

„Това е станало без съгласието на собственика с намерение противозаконно да бъдат присвоени – престъпление по чл.195 ал.1 т. 4 във вр. чл. 194 ал.1 и чл. 18 ал. 1 от Наказателния кодекс“, посочват от прокуратурата.

Установено е, че строителните материали са оставени в частен дом в селото, откъдето са иззети и приложени като веществени доказателства.

Председателят на БСП в Карабунар и синът му бяха задържани за срок от 24 часа.

За привличането им като обвиняеми ще се прецени след извършването на множество процесуално-следствени действия - разпити на свидетели, изготвяне на експертизи, сред които оценъчна, и др.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив