Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата поиска над 22 години затвор за Георги Семерджиев

Закон и ред

Прокуратурата поиска над 22 години затвор за Георги Семерджиев

Прокуратурата поиска над 22 години затвор за Георги Семерджиев - Tribune.bg
Снимка:

Моля съдът да ме оправдае, не съм управлявал аз колата

Прокуратурата поиска наказание от 22 години и половина затвор за Георги Семерджиев. Според държавното обвинение той е обществено опасен, а деянията му показват явно незачитане на правовия ред в държавата. Софийската градска прокуратура твърди още, че експертизи, свидетелски показания и огледи доказват, че именно Семерджиев е шофирал във фаталната нощ на 5 юли 2022 г., когато загинаха две жени.

В обвинителния акт пише, че мъжът е карал с включена полицейска лампа, със скорост 166 километра в час в градски условия, където ограничението е до 50 км в час, без шофьорска книжка и под въздействието на наркотици. Автомобилът е преминал на червен светофар.

Семерджиев има повдигнати 5 обвинения. За всяко от тях от държавното обвинение поискаха наказание между 1 и 15 години. 

„Моля съдът да ме оправдае, не съм управлявал аз колата“, каза в последната си дума Георги Семерджиев. Няма нито едно пряко доказателство в насока кой е управлявал автомобила към момента на катастрофата и колко хора е имало в него, заяви в пледоарията си Мирослав Христов, адвокатът на Семерджиев, като добави, че клиентът му е бил пасажер, а не шофьор на колата.

Делото продължава с пледоариите на останалите страни в процеса. След това съдия Стефан Милев трябва да обяви решението си.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети