Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата протестира мярката на Андре Токев

Закон и ред

Прокуратурата протестира мярката на Андре Токев

Снимка:

Той беше хванат да шофира пиян в София буквално по джанти с 1,79 промила

Софийска районна прокуратура внесе протест в Софийски градски съд по отношение на определената от Софийски районен съд мярка за неотклонение на известния готвач Андре Токев, който бе привлечен към наказателна отговорност за шофиране след употреба на алкохол.

Той бе задържан за 72 часа, след като полицията го хвана да шофира пиян на Околовръстното шосе в София буквално по джанти.

Токев е обвинен за това, че на 31.10.2021 г. около 18.00 часа в гр. София, по ул. „Околовръстен път“, е управлявал лек автомобил с концентрация на алкохол в кръвта си 1,79 на хиляда, установено по надлежния ред – с протокол за съдебна химико-токсикологична експертиза на Военно-медицинска академия.

Шеф готвачът е осъждан за идентично престъпление през 2019 г.

Предвид съдебното му минало, опасността на деянието и възможността обвиняемият да извърши ново престъпление, на 3 ноември наблюдаващ прокурор поиска на Токев да бъде наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“, но искането му не бе уважено. На обвиняемия бе постановена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 3000 лева.  


Топ новини

виж още

Актуална тема