Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата проведе среща с представители на ОССЕ във връзка с предстоящите парламентарни избори

Закон и ред

Прокуратурата проведе среща с представители на ОССЕ във връзка с предстоящите парламентарни избори

Прокуратурата проведе среща с представители на ОССЕ във връзка с предстоящите парламентарни избори - Tribune.bg
Снимка:

Заместник главният прокурор Даниела Машева, говорителят на главния прокурор Сийка Милева и прокурор Ваня Илиева от Върховна касационна прокуратура, проведоха работно съвещание с Елена Ковальова и Драган Желич - представителите на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) във връзка с провеждането на изборите за Народно събрание на 04.04.2021 г.

ОССЕ отвори временна мисия за наблюдение на предстоящите парламентарни избори.

На срещата бяха обсъдени мерките, които Прокуратурата на Република България е взела за спазването на закона при провеждането на избори и за противодействието на престъпленията срещу политическите права на гражданите.

По време на разговорите представителите на ОССЕ бяха информирани, че със заповед на главния прокурор Иван Гешев е създадено Национално междуведомствено звено, в което влизат Прокуратурата на Република България, Министерство на вътрешните работи и Държавна агенция „Вътрешна сигурност“. Целта на Националното междуведомствено звено е да гарантира спазването на политическите права на гражданите и да осигурява бърза и адекватна реакция срещу престъпленията, свързани с изборния процес.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати