Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата проверява биоцентралата в село Труд

Закон и ред

Прокуратурата проверява биоцентралата в село Труд

Снимка:

Районна прокуратура – Пловдив се самосезира и разпореди проверка по публикации в медиите за работеща биоцентрала в с. Труд, обл. Пловдив, въпреки заповед за спирането ѝ.

Извършването на проверката е възложена съвместно на РУ – Труд при ОД на МВР – Пловдив и на РИОСВ – гр. Пловдив. В нея ще бъдат включени и всички останали институции, имащи отношение към контрола на осъществяване на дейността на предприятието, съобщиха от прокуратурата.

Срокът на приключването е едномесечен. Междувременно Върховна административна прокуратура (ВАП) е образувала преписка, също въз основа на информация в медиите, в която се твърди, че жителите на село Труд се оплакват от силна, неприятна миризма от горенето на биомаса за производство на ток от електроцентрала в района.

ВАП е изискала от министъра на околната среда и водите спешно да предостави информация за предприетите мерки и резултата от тях за отстраняване на вредните последици за населението в района на електроцентралата, както и на причините, породили нарушението. Информацията следва да бъде обобщена в доклад и да бъде изпратена на ВАП в най-кратък срок.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още