Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата проверява и заплахите към Борис Бонев

Закон и ред

Прокуратурата проверява и заплахите към Борис Бонев

Снимка:

Прокуратурата пита МВР дали е осигурило защита на общинския съветник

Софийска районна прокуратура се самосезира във връзка с публикация на столичния общински съветник Борис Бонев в социална мрежа, в която пише, че е получил информация от българските служби за непосредствена заплаха за живота му, която е потвърдена и от чуждестранните партньорски служби. Това съобщават от Софийска района прокуратура.

Прокурор от Софийска района прокуратура ще извърши лични проверка по случая, а Борис Бонев ще бъде призован за снемане на обяснения.

Във връзка с твърденията на общинския съветник от „Спаси София“  са изпратени писма до МВР, ГДБОП-МВР, ГДНП, СДВР, ДАР, ДАНС и до Служба „Военно разузнаване“ с въпроси дали са сезирани за заплаха спрямо него и ако да – какви мерки са взети за защитата му.

В публикацията си Бонев пише, че е дал подробни показания пред компетентните органи. В прокуратурата до момента не е постъпила подобна информация от институциите, която по закон трябва да бъде докладвана незабавно на прокуратурата.

Необходимостта от осъществяване на ръководство и надзор за законосъобразното и навременно извършване на действия по сигнали, съдържащи данни за извършени престъпления, е изключително правомощие на Прокуратурата на Република България.  

 


Коментари (2)

attropo Някой може ли да обясни с какво си изкарва прехраната,плаща ток,вода,парно,данъци този зелен сопол?
10.01.2022 16:59 / Отговор
attropo Питам,защото за *другия застрашен и заплашен* - руското дьонме,съветски зет и неуспешен френски предприемач-мошеник,работата е повече от ясна.
10.01.2022 21:29 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема