Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата проверява полицайката, участвала в катастрофата със Семерджиев

Закон и ред

Прокуратурата проверява полицайката, участвала в катастрофата със Семерджиев

Прокуратурата проверява полицайката, участвала в катастрофата със Семерджиев - Tribune.bg
Снимка:

СГП извършва проверка по реда на чл. 145, ал. 1 от ЗСВ във връзка с данни за евентуално извършено престъпление по служба от служители на МВР, съобщиха от държавното обвинение. 

Софийска градска прокуратура (СГП) отдели материали от воденото срещу обвиняемия Г. С. досъдебно производство за пътнотранспортно произшествие, настъпило на 5 юли т. г., при което е причинена смъртта на две лица.

След анализ на материалите по делото, наблюдаващият прокурор е установил данни във връзка с евентуално нарушаване на служебните задължения от  служители на МВР, включително на КАТ-СДВР, за покровителстване на обвиняемия Г. С., както и за търговия с влияние.

Ще бъде проверено дали служители на МВР са нарушили, превишили или не са изпълнили служебните си задължения, както и дали са използвали своето служебно положение с цел да набавят за себе си или за другиго облага.

Ще бъде проверено и дали служители на МВР не са докладвали в прокуратурата станали им известни данни за евентуално извършени нарушения или престъпления от обвиняемия Г. С.

След приключване на проверката въз основа на събраните материали ще бъде извършена преценка от СГП на всички данни и наличието на основания за образуване на досъдебно производство.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати