Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата проверява замърсяването река в Златарица

Закон и ред

Прокуратурата проверява замърсяването река в Златарица

Снимка:

Районна прокуратура-Велико Търново се самосезира след репортаж, излъчен по NOVA за замърсяване на водите на река Златаришка в района на град Златарица, съобщиха от държавното обвинение.

Образувана е прокурорска преписка и е възложена проверка от прокурор, на ОД на МВР-Велико Търново и РИОСВ, която да установи налице ли е замърсяване на реката и каква е причината за отравянето на рибата, както и дали замърсяването създава опасност за живота и здравето на хора, животни и растения.

„Измерените показатели на място не показват химическо замърсяване на реката и отговарят на нормите за добро качество. По данни на община Златарица морът на рибата е започнал на 9 октомври след обилен валеж, вдигане нивото на реката и замътняване. Мандрата в Елена има пречиствателна станция, която не работи ефективно. Заради системни нарушения на нормите, които са поставени в разрешителното им, мандрата е санкционирана многократно”, заяви пред NOVA Гинка Савчева , директор на Дирекция „Контрол и превантивна дейност в РИОСВ”.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още