Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата разследва скандала с фалшивата диплома на червена лидерка

Закон и ред

Прокуратурата разследва скандала с фалшивата диплома на червена лидерка

Снимка:

Академичният съвет на МУ в Пловдив анулира магистърската диплома на Десислава Йорданова

Скандалът с фалшивата диплома на районния председател на БСП в Пловдив, район "Западен" - Десислава Йорданова, вече се разследва от прокуратурата. Това става след разследване на Нова тв, което разкри, че Йорданова се е сдобила с магистърска степен в Медицинския университет, като е представила преди това подправена документ, че е завършила бакалавърска степен от Пловдивския университет "Паисий Хилендарски".

По случая е образувана преписка в Района прокуратура – Пловдив и е назначена предварителна проверка, която ще се извършва от отдел „Икономическа полиция“ на ОД на МВР – Пловдив. Разследващите проверяват за съставен неистински официален документ и ще установят дали е извършено документно престъпление.

По документи през 2010 г. Йорданова е завършила почти с отличие "Обществено здраве и Здравен мениджмънт" в задочна форма на обучение.

Година преди това тя постъпва в Медицинския университет с молба, в която освен квитанция за платена такса, прилага и копие от диплома за завършено висше образование икономика в ПУ "Паисий Хилендарски". Само че, от Медицинския университет не откриват документа в архива си.

В регистъра има служебна бележка, предоставена от другия университет, в която се декларира, че пловдивската социалистка и доскорошен общински съветник е завършила висше образование в ПУ "Паисий Хилендарски" във Факултет "Икономика" - специалност "Маркетинг и мениджмънт".

Документът обаче съдържа правописни и фактологични грешки грешки, а от Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" са категорични, че не са издавали служебна бележка на Десислава Георгиева Йорданова, защото университетът няма практика да издава подобни бележки. Там се издава само "Уверение" върху бланка на Университета.

Новият ректор на МУ професор д-р Мариана Мурджева започна проверка и междувременно Академичният съвет анулира магистърската диплома на Йорданова.  


Коментари (2)

кесо Е как тия от Медицинския университет искат да намерят документи, като "нашите" червени "другари" по стара конспиративна традиция правят всичко секретно. Никакви документи, никакви следи. Абе тайна работа, майкииии!
28.09.2020 12:50 / Отговор
Ненка НА ТИЯ ВСИЧКО ИМ Е ФАЛШИВО! МОШЕНИЦИ! ТЕЖКО НИ АКО ОТНОВО ДОЙДАТ НА ВЛАСТ!
28.09.2020 13:21 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още