Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата с обзор за неверните твърдения на властта: Цели се уязвяване на отделни обвинители по важни дела

Закон и ред

Прокуратурата с обзор за неверните твърдения на властта: Цели се уязвяване на отделни обвинители по важни дела

Прокуратурата с обзор за неверните твърдения на властта: Цели се уязвяване на отделни обвинители по важни дела - Tribune.bg
Снимка:

Прокуратурата с позиция по отношение на "системното нарушаване на върховенството на закона и принципа на разделение на властите от страна на представители на изпълнителната и законодателната власт". Тя беше прочетена от Десислава Пиронева, заместник на главния прокурор пред медиите.

В последната една година Прокуратурата на Република България отчита множество атаки от представители на изпълнителната и законодателната власт, насочена срещу съдебната власт и в частност прокуратурата, съобщи тя. Предвид техния значителен обем се стига до засягане на престижа на съдебната власт. Тези атаки изкривяват обществената представа за дейността на прокуратурата, като това застрашава правата на всеки един гражданин заради нарушаването на върховенството на закона, заяви Пиронева.

Прокуратурата е съгласна с думите на премиера Кирил Петков за нулева толерантност към корупцията и това, че никой не е над закона. Това може ефективно да се постигне чрез диалог и взаимодействие между институциите съобразно компетентността на всяка една от тях. Поради огромния обем на изнесени неверни твърдения, на моменти граничещи с очевидни лъжи, няма как да се представят по-конкретно. Прокуратурата ще се опита да ги обобщава и да представя обективна информация, за да може българските граждани да добият реална представа. В случай на следващ обзор гражданите ще бъдат информирани надлежно, поясни Пиронева и посочи, че днес се очаква подобен "обзор".

„Неверните и манипулативни твърдения целят уязвяване и засягат все повече отделни прокурори, част от които работят в значим публичен и обществен интерес и цели да им се въздейства по непозволени от закона средства. Атаките на прокуратурата целят нейното вероятно овладяване с нелегитимни политически цели.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети