Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата със заповед за задържането в Сърбия на Антони Тренчев и Коста Кънчев

Закон и ред

Прокуратурата със заповед за задържането в Сърбия на Антони Тренчев и Коста Кънчев

Прокуратурата със заповед за задържането в Сърбия на Антони Тренчев и Коста Кънчев - Tribune.bg
Снимка:

С полет от Дубай снощи в 23.05 часа на летището в Белград са кацнали Антони Тренчев и Коста Кънчев, съобщава БНТ. Двамата са собственици и ключови обвиняеми по разследването на българската прокуратура срещу криптопирамидата NEXO.

При рутинната паспортна проверка на Тренчев и Кънчев, сръбските гранични полицаи са установили, че двамата са обявени за издирване с Европейска заповед за арест, както и от Интерпол. По линия на международното сътрудничеството, българското бюро на Интерпол е било информирано днес преди обед, като от Софийска градска прокуратура вече са изпратили превод на сръбски език на издадената заповед за задържането на Тренчев и Кънчев за 72 часа.

За момента обаче не е ясно дали сръбските власти ще уважат искането на българската държава, тъй като Антони Тренчев и Коста Кънчев обяснили при проверката, че възнамеряват да напуснат Сърбия още днес следобед.

По-рано главният прокурор Иван Гешев съобщи, че двамата обвиняеми по разследването срещу NEXO са пристигнали в сръбската столица, вероятно, за да се срещнат с укриващия се там вече девет години подсъдим за фалита на КТБ Цветан Василев.

Предполага се, че Тренчев, Кънчев и Василев обмислят наемането на американски лобисти, чрез които да се опитат да прекратят наказателните дела срещу себе си в България.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети