Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата се отказа от искането за арест на Нико Тупарев

Закон и ред

Прокуратурата се отказа от искането за арест на Нико Тупарев

Прокуратурата се отказа от искането за арест на Нико Тупарев - Tribune.bg
Снимка:

Софийската апалетивна прокуратура се отказа от обвиненията срещу продуцента Нико Тупарев, съобщиха от държавното обвинение. Мотивът - несъставомерност на деянието и допуснати процесуални нарушения при привличането на лицето като обвиняем, с което са накърнени правата му.

Тв продуцентът бе обвинен в длъжностно присвояване на 1,4 млн. лв., които е източил от сметката на фирма със съдружник и е прехвърлил парите на свое име.

Софийският градски съд обаче го освободи по-малко от 24 часа след това. Изпълняващият длъжността главен прокурор Борислав Сарафов разпореди проверка на наблюдаващия прокурор Димитър Франтишек Петров.

По-рано в интервю за БНР Тупарев заяви: 

"В историята не е имало много случаи за такива действия от страна на главния прокурор към който и да е под формата на проверки. Мислих, че това е някакво начало на промяна. Ако има нов главен прокурор, за мен винаги новото начало идва през нова философия и подреждане на това каква е целта на прокуратурата. Мен лично ме е страх от прокуратурата. Аз не се чувствам защитен", каза Тупарев в интервю за предаването "Преди всички".
 
Той допусна, че е възможно Франтишек по някакъв начин да е мотивиран:
 
"Защо този човек продължава при положение, че е ясно, че няма нищо, няма извършено престъпление? Ако не е мотивиран по някакъв начин, което е отвратително - така се руши имиджът на институции в България/.../. Надали има институция с по-нисък рейтинг от прокуратурата. Главният прокурор трябва да мисли как това да се промени в обществото. /.../  Франтишек трябва да си дава сметка, че не неговото его е важно. Когато си на такава работа, ти не трябва да се водиш от лични подбуди. Ти боравиш със съдбите на хората. Как да има доверие към институцията, след като някой си позволява това. Или този човек има лична мотивация и използва прокуратурата, или той е болен човек, на който трябва да се помогне, защото е вреден за обществото".
 
Проблемът е личностен, категоричен е Тупарев и добави: "Може би г-н Франтишек просто е болен човек. Може би има нещо, което не му позволява да види обективно нещата".

Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати