Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата търси още пострадали от агресивния мъж в Пловдив, който напада хора без причина

Закон и ред

Прокуратурата търси още пострадали от агресивния мъж в Пловдив, който напада хора без причина

Прокуратурата търси още пострадали от агресивния мъж в Пловдив, който напада хора без причина - Tribune.bg
Снимка:

МВР задържа млад мъж, нападал непознати жени без причина в Пловдив, съобщи БНТ. Нападателят И.С. е на 24 години. Той е арестуван за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди на 29-годишната жена в подлез.

"Имаме запис от инцидента, който е брутален. Жената минава зад извършителя, без по никакъв начин да го провокира, той я удря с шут в бедрото по такъв начин, че за мен остава непонятно как тази жена не падна по очи. Имаме и материали по делото, че има и други случаи, в които е нападал жени по улицата. За пореден път ще отправя апел към гражданите, особено към жените - ако са пострадали от това лице, да не се поколебаят, а по най-бързия начин да уведомят органите на реда, за да можем да работим по случая", призовава Атанас Илиев, заместник-районен прокурор на Пловдив.

Вече са установени и други пострадали от агресията на младия мъж.

Ивайло Малинов е ресторантьор в известния пловдивски квартал "Капана". Разказва, че често е ставал обект на вербална агресия от страна на младия мъж. Бил е свидетел и как задържаният тормози клиенти на заведението - обикаля около масите, взима очилата им и ги чупи. Стига се до момент, в който арестуваният вади нож срещу Ивайло и чупи една от печките на ресторанта му.

"Работех на компютъра и чух първо крещенето на господина, но не обърнах внимание - и друг път сме имали вербални отношения с него. Той се приближи да поиска огънче, казах му че нямам, защото не пуша, а той ме попита - искаш ли сега да ти счупя компютъра като нямаш огънче. Аз се изправих, той извади нож и ме заплаши - искаш ли да те коля сега", разказва расторантьорът. Когато Ивайло предупреждава нападателя, че ще извика полиция, агресивният мъж бяга.

Вчера нападателят беше задържан за 72 часа. Прокуратурата призовава всеки, който е станал негова жертва, да се обърне към органите на реда.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Одобрявате ли острия тон на Румен Радев към представителите на ПП/ДБ във връзка със скандалния запис и втория мандат?
Покажи резултати Скрий резултати