Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата удари Захарния комбинат в Пловдив, свързан с Арабаджиеви

Закон и ред

Прокуратурата удари Захарния комбинат в Пловдив, свързан с Арабаджиеви

Снимка:

Разследващите нищят офшорна собственост

Специализираната прокуратура извършва акция в "Захарен комбинат" АД- Пловдив. Тя е във връзка с образувано на 28 март досъдебно производство, съобщиха от държавното обвинение. Оттам уточняват: „Извършват се процесуално-следствени действия по адреси на търговски дружества – претърсвания и изземвания, разпити на свидетели.“

По време на акцията до момента са иззети мобилни телефони, компютри, пълномощни и документи, свързани с офшорна собственост.

Разследващите, които работят по случая с фамилията Арабаджиеви, вече стигнаха и до хора, свързани със захарния завод в Пловдив. В началото на разследването при акция в Бургас бяха намерени 500 хил. лева в трима души. Установено беше, че единият от тях, в който бяха намерени над 298 000 лева, е пряко свързано с управлението на захарния завод в Пловдив. В друго от лицата пък беше открита и иззета сумата от 200 000 лв.

Ветко и Маринела Арабаджиеви бяха обявени за издирване още в началото на септември с Европейска заповед за арест. Търсените съпрузи бяха задържани в къща на Георги Семерджиев-Жоро Шопа край Барселона. Арабаджиеви чакат в ареста да бъде насрочено делото им за екстрадиция в България. Те са с обвинения за участие в престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив