Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата в Стара Загора: Изнесената информацията за „Арсенал“ би застрашила националната сигурност

Закон и ред

Прокуратурата в Стара Загора: Изнесената информацията за „Арсенал“ би застрашила националната сигурност

Снимка:

Образувано е производство защо е разпространена информация без разрешение на наблюдаващия прокурор

Окръжната прокуратура в Стара Загора се самосезира и образува досъдебно производство за разпространена информация без разрешение на наблюдаващия прокурор, пише на страницата на държавното обвинение.

Вчера бяха задържани трима чужденци  - руснак и двама литовци, заемали отговорни позиции в завод „Арсенал“ в Казанлък, които са заподозрени в незаконно изнасяне на документи и изделия от оръжейния завод.

Дейността им е била свързана с иновативни технологии, обезпечаващи продукцията на дружеството

Сега предстои да бъдат разпитани служители на МВР, ДАНС и др. и ако се съберат достатъчно доказателства, ще се предприемат действия за търсене на наказателна отговорност от виновните лица за даването на тази информация, съобщиха от прокуратурата.

Досъдебното производство е за разгласяване на информация, представляваща следствена тайна по образувано вече досъдебно производство на Районна прокуратура-Стара Загора за кражба на конкретни изделия от фирма и документи със съдържаща се в тях информация, чувствителна за фирмата и представляваща интерес за чужди конкурентни фирми.

Разпространената информация би застрашила националната сигурност на страната, може да попречи на разследването и за реализирането на наказателна отговорност на виновните лица, допълват от прокуратурата.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема