Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата възложи на ДАНС да провери за санкционирани от ЕС и САЩ лица с имоти в България

Закон и ред

Прокуратурата възложи на ДАНС да провери за санкционирани от ЕС и САЩ лица с имоти в България

Прокуратурата възложи на ДАНС да провери за санкционирани от ЕС и САЩ лица с имоти в България - Tribune.bg
Снимка:

Софийска градска прокуратура възложи на ДАНС проверка във връзка с медийни публикации за санкционирани от ЕС, САЩ и Великобритания лица с имоти в България, както и за действието на  неформални-паравоени структури на територията на страната

На 05.01.2023 г. на основание чл. 145, ал. 1, т. 3 от ЗСВ прокурор в Софийска градска прокуратура (СГП) разпореди извършването на проверка за евентуално извършено престъпление от общ характер.

Ще се проверява разпространената в множество различни български медии информация, че граждани на Руската федерация, включени в различни санкционни списъци на Европейския съюз, САЩ и Великобритания, са придобили множество недвижими имоти на територията на страната, че юридически лица, спрямо които също са наложени санкции, също са придобили недвижима собственост, както и във връзка с публикации за наличието на неформални-паравоенни структури, действащи на територията на страната, за които има сведения, че се опитват да прокарват интереси против националната сигурност на Република България.

Проверката е възложена на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС), като след приключване материалите следва да бъдат докладвани в СГП за преценка на събраните данни и наличието на основания за образуване на досъдебно производство.

За резултатите от проверката обществеността ще бъде уведомена.


 

Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати