Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата протестира пускането под домашен арест на Иванчева

Закон и ред

Прокуратурата протестира пускането под домашен арест на Иванчева

Прокуратурата протестира пускането под домашен арест на Иванчева - Tribune.bg
Снимка:

Може да влияе на неразпитаните по делото свидетели, опасяват се от държавното обвинение

Специализираната прокуратура ще протестира определението на Специализирания наказателен съд за изменение на мерките за неотклонение на бившия кмет на „Младост“ Десислава Иванчева и Биляна Петрова от „задържане под стража“ в по-леки - „домашен арест“. Това съобщиха от държавното обвинение.

Вчера съдът реши, че двете подсъдими може да се приберат в домовете си с по-леките мерки. Магистратите мотивираха решението си главно с това, че след разпитите в съдебно заседание като свидетели на служители в Столичната община и в Район „Младост“, двете подсъдими за корупция вече не могат да влияят на показанията им.

Мотивът на обвинението да протестира това решение е фактът, че Иванчева и Петрова могат да повлияят на останалите неразпитани свидетели по делото, не по малко, отколкото на общинските служители, с които от месеци нямат служебни отношения, поясниха от държавното обвинение. И допълниха, че освен това, в хода на съдебното заседание не е посочен нито един факт или доказателство, които да поставят под съмнение обоснованото предположение за извъшеното от тях престъпление.

Иванчева, заместника ѝ Петрова и бившия зам.-кмет Петко Дюлгеров са на подсъдимата скамейка по обвинение за взимане на подкуп в особено големи размери. Прокуратурата твърди, че парите били, за да се придвижи разрешително за строеж в "Младост".

Иванчева и Петрова остават в следствения арест до произнасяне на Апелативния специалиализиран наказателен съд по протеста.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още