Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокурор е привлечен към наказателна отговорност за хулиганство в болницата в Плевен

Закон и ред

Прокурор е привлечен към наказателна отговорност за хулиганство в болницата в Плевен

Прокурор е привлечен към наказателна отговорност за хулиганство в болницата в Плевен - Tribune.bg
Снимка:

Гешев: Законът е един за всички и всички са равни пред него

Софийска градска прокуратура привлече към наказателна отговорност прокурор от Върховна касационна прокуратура за хулиганство в болница.

На 04.07.2020 г. на територията на гр. Плевен е постъпил сигнал за извършени хулигански действия в УМБАЛ „Георги Странски“. На място пристигнали служителите на МВР, които установили, че Г.А. - прокурор от Върховна касационна прокуратура - извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и демонстиращи явно неуважение към обществото.

Установено е още, че Г.А. се е държал грубо със служителите на фирма, осъществяваща охрана на болничното заведение. Мъжът отказал да изпълни разпорежданията им във връзка със спазване правилата за достъп на външни лица до сградата на УМБАЛ „Георги Странски“, разпоредил им да напуснат и нанесъл удари със служебната си карта в лицето на един от охранителите.

Независимо от отправените предупреждения за спазване на реда, прокурорът изтръгнал личен мобилен телефон от ръцете на друг служител на охранителната фирма. Счупил телефона, след което отправил реплики към охраната – „Знаете ли кой съм аз, бе, ще видите какво ще ви се случи, аз съм прокурор!“

 „Възмутително и недопустимо поведение за висш прокурор! Законът е един за всички и всички са равни пред него. Още повече, ако си полицай или магистрат - съдия, прокурор или следовател. Времето на двойните стандарти свърши! #ЧИСТИМ България и къщичката си!“, коментира в профила си в Туитър главният прокурор Иван Гешев.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати