Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокурори и председатели на НСОРБ обсъдиха възможностите за взаимодействие

Закон и ред

Прокурори и председатели на НСОРБ обсъдиха възможностите за взаимодействие

Прокурори и председатели на НСОРБ обсъдиха възможностите за взаимодействие - Tribune.bg
ПРБ

Заместникът на главния прокурор при Върховна административна прокуратура (ВАП) Десислава Пиронева и прокурори от отдел "Надзор за законност" при ВАП се срещнаха с представители на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

Прокурор Виктор Малинов – завеждащ  отдел "Надзор за законност" при ВАП запозна представителите на НСОРБ с правомощията на прокурорите по реда на надзора за законност.

Директорът на Сдружението Силвия Георгиева очерта групата проблеми, касаещи практиката на Прокуратурата по отношение прилагането на правомощията ѝ по контрол на законодателството, което е пряко свързано и с работата на общинските съвети.

По време на срещата заместникът на главния прокурор, прокурорите от отдела при ВАП и председателите на Управителния съвет на НСОРБ обсъдиха възможностите за взаимодействие в рамките на компетентността си.

„Това е основа за бъдещо сътрудничество в рамките на правомощията, които ни дава Закона, защото е важен общественият интерес и правата на гражданите, и двете страни трябва да се стремим те да бъдат защитени“, заключи заместникът на главния прокурор и ръководител на Върховната административна прокуратура.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати