Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокурори и следователи подемат инициатива „Правосъдие в бъдещото- прокурори и ученици говорят за право”

Закон и ред

Прокурори и следователи подемат инициатива „Правосъдие в бъдещото- прокурори и ученици говорят за право”

Прокурори и следователи подемат инициатива Правосъдие в бъдещото- прокурори и ученици говорят за право - Tribune.bg
Снимка:

Асоциация на Прокурорите в България и Камарата на следователите в България, с подкрепата на Националната мрежа за децата, подемат инициативата „Правосъдие в бъдещето – прокурори и ученици говорят за право“.

Начинанието се провежда в рамките на програмите на АПБ, насочени към укрепване на правата на децата като уязвима група под засилена конституционна и наказателноправна закрила.

„ Като магистрати възприемаме за важна част от обществената ни мисия да съдействаме за развитието на правосъзнанието и правната култура у децата в непълнолетна възраст, като подкрепяме и усилията на българското училище в сферата на масовото общо правно образование. Инициативата е част от партньорско сътрудничество с Камарата на следователите в България и с Мрежата за правна помощ на Националната мрежа за децата”.

Официалният старт ще бъде даден  на 05 октомври 2022 г. в гр. Плевен, където ще се проведе първата среща между магистрати и ученици.

„Инициативата ще продължи и в други градове на страната със стремежа тази активност да стане неизменна част от изпълнението на обществената мисия на съсловните организации в сферата на правосъдието в България”, посочват още от „Асоциацията на прокурорите” в България.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети