Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокурори: Опити за натиск върху магистрати чрез всяване на страх са в разрез с европейските ценности

Закон и ред

Прокурори: Опити за натиск върху магистрати чрез всяване на страх са в разрез с европейските ценности

Прокурори: Опити за натиск върху магистрати чрез всяване на страх са в разрез с европейските ценности - Tribune.bg
Снимка:

Асоциацията на прокурорите в България/АПБ/ изрази своята солидарност и подкрепа към магистрата от Специализираната прокуратура, към който стана ясно, че са отправени заплахи за убийство.

Според съсловната асоциация „подобни опити за оказване на натиск върху магистрати, чрез всяване на страх, са в пълен разрез с европейските ценности, към които страната ни се стреми вече дълги години“.

По повод състоялия се на 07.04.2022 година брифинг на Прокуратурата на Република България /ПРБ/, на който са оповестени факти за отправени заплахи за убийство по отношение на прокурор от Специализираната прокуратура /СП/, чрез поставяне на писмо в кабинета на магистрата с патрон калибър 19 х19 и бележки, АПБ не може да остане безучастна.

„Изразяваме своята солидарност и подкрепа към нашия колега прокурор от СП. Подобни опити за оказване на натиск върху магистрати, чрез всяване на страх, са в пълен разрез с европейските ценности, към които страната ни се стреми вече дълги години. Българските прокурори и АПБ категорично не приемат и се противопоставят на всяка форма на насилие и опити за натиск при изпълнение на служебните задължения към прокурорите и магистратите като цяло“, изтъкват от АПБ. За асоциацията

особено притеснително в случая е, че се касае за атака срещу действащ прокурор от СП, наблюдаващ дела с изключителен обществен интерес, с явната цел за проваляне на тези производства, което би се отразило негативно върху цялостния имидж на страната ни пред европейските институции.

„Оставаме последователни в непримиримостта си към всякакви форми на уронване престижа на съдебната власт чрез персонални атаки към магистрати от системата на ПРБ. Призоваваме към законосъобразно, професионално и отговорно поведение от страна на всички държавни органи, ангажирани в борбата с престъпността, както и към обществена нетърпимост към подобни уродливи прояви!“, отбелязват от Асоциацията.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети