Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокурори от Русе, Ямбол, Лом, Берковица и Монтана в подкрепа на Гешев

Закон и ред

Прокурори от Русе, Ямбол, Лом, Берковица и Монтана в подкрепа на Гешев

Снимка:

Категорично се противопоставяме на всякаква намеса от политически партии и движения в избора на главен прокурор

Поредната вълна от становища в защита на кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор е изпратена до държавното обвинение. Днес подкрепата си изразиха колегите на зам.-главния прокурор от Ямбол, Русе,Лом, Берковица и Монтана.

„Считаме, че професионалните и нравствени качества на прокурор Гешев отговарят на високите изисквания и отговорности на длъжността Главен прокурор“, пишат в становището си прокурорите от Ямбол.

„Прокурорите и съдебните служители от Окръжна прокуратура – Русе и районна прокуратура –Русе изразяват категорично несъгласие с опитите за оказване на натиск над членовете на ВСС при вземането на решение за избор на Главен прокурор“, пише в другото становище.

„Организираните протести срещу избора на нов главен прокурор на Република България представляват безпрецедентен опит за намеса в независимостта на Прокуратурата на Република България като част от съдебната власт“, пише в позицията на прокурорите и следователите при Окръжна прокуратура Монтана, както и на прокурорите при районните прокуратури в гр. Монтана, гр. Лом и гр. Берковица.

„Категорично се противопоставяме на всякаква намеса от страна на политически партии и движения в избора на главен прокурор на Република България, което съставлява директно нарушаване на законността в страната“, пишат прокурорите. И още: „Обръщаме се към гражданите на Република България с молба за остро противопоставяне срещу подобни груби вмешателства в самостоятелността и независимостта на Прокуратурата на Република България като част от съдебната власт.“  


Коментари (1)

Свети Петър Не им вЕрвайте! Всичко е направено под строй със строги указания на административните ръководители под шапката на ВКП и Цацаров!
31.07.2019 15:44 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив