Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокурорската колегия на ВСС: Гешев ще бъде единствената ни кандидатура за нов главен прокурор

Закон и ред

Прокурорската колегия на ВСС: Гешев ще бъде единствената ни кандидатура за нов главен прокурор

Прокурорската колегия на ВСС: Гешев ще бъде единствената ни кандидатура за нов главен прокурор - Tribune.bg
Снимка:

Минал е през всички нива на прокуратурата, познава работата отлично, смятат колегите му от ВСС

Иван Гешев ще бъде единствената ни кандидатура, защото сме провели срещи с всички професионални организации и след тези разговори стана ясно,че тази кандидатура обединява нашите искания за главен прокурор. Това заяви Даниела Машева, член на ВСС и прокурорската колегия в съдебния орган. Тя направи коментара, след като днес на извънредно заседание на Висшия съдебен съвет цялата колегия и главният прокурор Сотир Цацаров издигнаха кандидатурата на Гешев за нов Обвинител №1.

До 17 септември дете комисии на прокурорската колегия ще изготвят становища, ще проверят всички данни да прокурор Гешев - за професионални качества и спазване на етични правила.

До 7 дни преди изслушването, което ще бъде на 24 октомври, всички НПО-та и различни организации имат право на въпроси и становища за кандидата, на които той да отговори на изслушването.

Кандидатурата на Гешев е била дълго обсъждана в прокурорската колегия. Сметнали са я за най-подходяща. Гешев бил е следовател, минал е през всички нива на прокуратурата. По време на мандата му като шеф на Специализираната прокуратура в мониторинговия доклад на ЕК са отчетени успехи, обясни Машева. Допълни, че Гешев е повече от половин година заместник-главен прокурор. Познава проблемите в дълбочина и ще отговори на изискването да бъде човек, който е от прокуратурата и познава напълно работата. Той има и организационен, и административен опит, посочи още Машева. 

С него е било обсъдено предлагането на неговата кандидатура и той се е съгласил.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
Кой е вашият кандидат за кмет на София?
Покажи резултати Скрий резултати