Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Протестът в Пловдив срещу Иван Гешев събра 20 души

Закон и ред

Протестът в Пловдив срещу Иван Гешев събра 20 души

Снимка:

Едва двайсетина души от новосформираната в социалната мрежа група "Понеделници за правосъдие" се събраха пред сградата на Окръжната прокуратура в Пловдив, за да протестират срещу номинацията на Иван Гешев за главен прокурор, съобщава БНР.

По - многобройно бе присъствието на полицаите и журналистите.

Недоволните граждани издигнаха плакати с надписи: "Борисов + Пеевски + Гешев = Диктатура" и "Да спрем Гешев новата бухалка!"

Инициаторите на протестната проява посочиха, че Иван Гешев не бива да става главен прокурор, защото заплашва демокрацията. Според тях, е недопустимо, че сам Иван Гешев се обявява против разделението на властите.

Не може един човек да казва, че няма разделение на властите - нещо, което от 300 години в целия свят е основна норма, посочи стоматологът д-р Михаил Кръстев. Тук сме, за да кажем гражданската си позиция, допълни лекарят.

Протестиращите категорично отрекоха да са членове на някоя политическа партия и обявиха, че са свободно организирани граждани. Те обявиха също, че нямат председател, нито говорител, а са обединени от общата си гражданска позиция.

Сред тях е Стоян Кънев, председател на Инициативния комитет за прекратяване дейността на кариерата за добив на мрамор в село Куртово Конаре. 41-годишният инженер сам обяви, че част от дейността му е да се бори за екологични каузи и в подкрепа на екологични организации.

Друг член на новата гражданска група е добре познатият на пловдивчани социолог, еколог, кандидат за евродепутат и определящ се като дисидент Васил Къдринов.

В протестната проява се включи и 29-годишната Невена Пачеджиева, ландшафтен архитект, в момента учител.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още