Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Проверка и разследване: Англичанин починал в болница в Пловдив след побой от охранители?

Закон и ред

Проверка и разследване: Англичанин починал в болница в Пловдив след побой от охранители?

Проверка и разследване: Англичанин починал в болница в Пловдив след побой от охранители? - Tribune.bg
Снимка:

Англичанин издъхна в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив. Прокуратурата работи по версията, че чужденецът е починал след проявена срещу него агресия от охранители. От лечебното заведение извършват и вътрешна проверка.

Образувано е досъдебно производство, изясняват се всички факти и обстоятелства, които имат връзка със смъртта на мъжа, уточниха от Районната прокуратура.

Със заповед на изпълнителния директор проф. д-р Карен Джамбазов е назначена комисия, която разследва случая и проверява медицинската документация. Всички записи на видеокамерите относно инцидента са предадени на полицията. Изпратено е писмо до управителя на охранителната фирма за незабавно обяснение и мерки, информира БНР.

От болницата уточниха, че подробна информация за резултатите от проверката ще бъде дадена след нейното приключване.

В четвъртък мъжът с английско гражданство търси медицинска помощ заради оплаквания за силно главоболие и световъртеж. Приет е в спешното, където го преглеждат и му включват система. Направени са му изследвания и лекарите го изписват, съобщава бТВ.

Чужденецът обаче продължава да настоява за допълнителна медицинска помощ. Опитва отново да влезе в Спешното и е изведен от охранителите на болницата. Камерите на входа заснемат как униформените спират мъжа, блъскат го, удрят го, а един от охранителите с удар го поваля на земята.

Англичанинът отново е приет и настанен в болницата. Няколко часа по-късно обаче той умира. 

За случая е уведомена прокуратурата и са назначени множество експертизи, включително и токсикологична.

Образувано е досъдебно производство, което се наблюдава от Районна прокуратура - Пловдив. Изясняват се всички факти и обстоятелства, които имат връзка с настъпилата смърт на лицето."

Разследването трябва да изясни дали в случая има допусната лекарска грешка и дали агресията, проявена от охранителите е влошила състоянието на пациента. Изпратено е и писмо до управителя на охранителната фирма за незабавно обяснение и мерки. На този етап оттам отказват коментар.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати