Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Проверки на качеството на горивата в бензиностанциите в София (СНИМКИ)

Закон и ред

Проверки на качеството на горивата в бензиностанциите в София (СНИМКИ)

Снимка:

Открити са нарушения и са съставени актове, очаква се да бъде изготвен химически анализ на иззетите проби

Качеството на горивата, предлагани в бензиностанциите в София и областта са инспектирали в сряда представители на ГДНП, Агенция „Митници“, НАП и ДАМТН.

Проверени са произхода и качеството на течните горива, изправността на касовите апарати и измервателните уреди, тяхната свързаност в реално време към органите по приходите, спазване на разрешителните режими, касаещи продажбата на продукти от нефтен произход, както и осъществяваната търговска дейност на инспектираните обекти.

Издадени са конкретни предписания, свързани с дейността на обектите, съставени са актове за извършени административни нарушения - липса на пломби по измервателните уреди и съответни реквизити по техническите средства, функциониращи в търговските обекти.

Предстои да бъде изготвен химически анализ на иззетите проби от разпространяваното гориво, относно съответствие с изискванията за качество на течните горива. За отклонение от предвидените норми, наложената глоба може да достигне до 50 хиляди лева.

Целта на акцията е да се спре разпространяването на недоброкачествени петролни продукти в търговската мрежа, както и нарушенията на митническото и данъчно законодателство при продажбата на горива в бензиностанции.

Работата по случая продължава, планират се системни аналогични проверки.  

Снимки:МВРСнимки:МВР

Снимки:МВРСнимки:МВР

Снимки:МВРСнимки:МВР

Снимки:МВРСнимки:МВР


Топ новини

виж още

Актуална тема