Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Проверява се сигнал за блудство с 4-годишно в детска градина във Враца

Закон и ред

Проверява се сигнал за блудство с 4-годишно в детска градина във Враца

Проверява се сигнал за блудство с 4-годишно в детска градина във Враца - Tribune.bg
Снимка:

Майка на четиригодишно момиченце от Враца твърди, че с детето са извършвани блудствени действия в тоалетната на детската градина, която посещава и в резултат на това е образувано досъдебно производство, обяви заместник-кметът на града Петя Долапчиева. По случая се води разследване за блудство с малолетно лице.

Заместник-кметът уточнява, че в петък, в 17:20 ч. детето е предадено на майката във видимо добро здравно и емоционално състояние. Било е абсолютно адекватно, усмихнато, доволно. В 18:55 майката Ивелина Даскалова се е обадила на учителя на групата, че е забелязала охлузвания в областта на интимните части на детето и веднага го е завела на лекар.

Момиченцето е обяснило, че са си играли в тоалетната на криеница с друго момченце, а в момента не желае да ходи на детска градина. По думите на майката момиченцето е казало, че действията са извършени от друго дете от групата.

"Действително се установяват охлузвания и одрасквания в половата област на детето", заяви Борислава Бориславова, говорител на Районната прокуратура във Враца. Назначена е и съдебна експертиза. Междувременно кметът на Враца Калин Каменов разпореди проверка по сигнала за блудство.

"Всички разбирате колко е нелепо да говорим за блудство и насилие между деца на четиригодишна възраст. Децата не се оставят сами, учителите съпровождат децата до тоалетна, останалата група остава с помощник-възпитателя, т.е. възрастен непрестанно има поглед върху всяко едно дете. Не можем да допуснем, че е възможно това момиченце да отиде някъде с момченце и да се случи нещо и никой да не чуе, да не види и да не разбере нищо", категорична е Петя Долапчиева.

Тя допълни, че до момента няма оплаквания от този персонал и смята, че каквото и да се е случило - не се е случило в детската градина. Долапчиева допълни, че се води комуникация с директор, учители, предстои разговор с родителите, Регионалното управление по образование, уведомена е Агенцията за закрила на детето. Очаква се и становището на Окръжната следствена служба, която е разследващият орган и следва да даде яснота по казуса.

"Ще вземем необходимите мерки по компетентност, всеки - от своята институция", обясни заместник-кметът на Враца.

Очаква се и официалната позиция и на прокуратурата.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети