Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Проверяват за връзка между Весо Брадата и екзекуцията на Станка Марангозова

Закон и ред

Проверяват за връзка между Весо Брадата и екзекуцията на Станка Марангозова

Снимка:

Криминалистите, които разследват убийството на брокерката Станка Марангозова, проверяват имали връзка между екзекуцията и ресторантьора Веселин Денков, известен като Весо Брадата или Весо Воденицата на името на едноименния му ресторант в полите на Витоша, казаха източници от МВР, пише „24 часа“.

Весо Брадата беше задържан на 1 септември на ГКПП Калотина, прибирайки се от Сърбия след почивка във Франция и Италия. Заедно с него била и любимата му Мис България 2001 Ивайла Бакалова.

Обвинението му е за участие в престъпна група с лидер Ивайло Георгиев - Пифа. Според прокуратурата Весо Брадата давал пари на Пифа, за да развива лихварска дейност.

Че ще се проверява дали Денков, който държи ресторантите "Лебеда", "Боряна" и "Воденицата", има и финансова къща, не е свързан с убийството на Станка Малангозова се подразбра още на първото заседание по определяне на мярката му за неотклонение. Тогава беше прочетена част от показанията на таен свидетел, който твърди, че Весо Брадата е обвиняем за убийството на Марангозова. Адвокатката му Ина Лулчева обаче контрира, че това не отговаря на истината и той няма подобно обвинение.

До момента като поръчител е обвинен Иво Масларов, който се издирва от Интерпол. Денков и Масларов са подсъдими за изнудване на Марангозова. Тя била в конфликт за пари с Масларов.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още