Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Психиатър за бащата в Севлиево: Мъжът е бил с тежка психоза

Закон и ред

Психиатър за бащата в Севлиево: Мъжът е бил с тежка психоза

Снимка:

Ако близки откажат лечение, медиците нямат право да ги принуждават

Тежкият случай от Севлиево, където двегодишно дете беше прободено смъртоносно с нож, е в резултат от психичното състояние на бащата. Раненият мъж и убитото дете са открити от съпругата и другото дете на семейството, които са отсъствали по време на инцидента, съобщава NOAV телевизия.

Започват процесуално-следствени действия. От полицията и прокуратурата не съобщават подробности. Съседи твърдят, че семейството е добро и не е проблемно. Патрулен автомобил цял ден и цяла нощ охранява почернения дом, който се намира в близост до училище.

Психиатърът, приел мъжа след инцидента, твърди, че той е бил абсолютно неадекватен и с прорезни рани по крайниците.

„Много пъти съм коментирал как трябва да се лекуват хората и как да бъдат настанявани в психиатрични заведения, когато имат тежки психични разстройства. Нещата се повтарят през годините в една и съща режисура. Човекът е бил в ступор – това е едно тежко психично разстройство. Не става въпрос за депресия, вероятно става въпрос за психоза – тежко психично разстройство, при което има тотална дезорганизация на мисленето, емоциите и волята. Човекът е бил абсолютно неадекватен и под въздействието на нереални идеи и възприятия”, обясни пред телевизията психиатърът д-р Веселин Гелев.

Той подчерта, че ако човек не иска да се лекува, решение може да вземе само съдът, но процедурата е дълга и тромава. Д-р Гелев посочи още, че ако човек или неговите близки откажат лечение, медиците нямат право да ги принуждават.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още