Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Психиатър за бащата в Севлиево: Мъжът е бил с тежка психоза

Закон и ред

Психиатър за бащата в Севлиево: Мъжът е бил с тежка психоза

Психиатър за бащата в Севлиево: Мъжът е бил с тежка психоза - Tribune.bg
Снимка:

Ако близки откажат лечение, медиците нямат право да ги принуждават

Тежкият случай от Севлиево, където двегодишно дете беше прободено смъртоносно с нож, е в резултат от психичното състояние на бащата. Раненият мъж и убитото дете са открити от съпругата и другото дете на семейството, които са отсъствали по време на инцидента, съобщава NOAV телевизия.

Започват процесуално-следствени действия. От полицията и прокуратурата не съобщават подробности. Съседи твърдят, че семейството е добро и не е проблемно. Патрулен автомобил цял ден и цяла нощ охранява почернения дом, който се намира в близост до училище.

Психиатърът, приел мъжа след инцидента, твърди, че той е бил абсолютно неадекватен и с прорезни рани по крайниците.

„Много пъти съм коментирал как трябва да се лекуват хората и как да бъдат настанявани в психиатрични заведения, когато имат тежки психични разстройства. Нещата се повтарят през годините в една и съща режисура. Човекът е бил в ступор – това е едно тежко психично разстройство. Не става въпрос за депресия, вероятно става въпрос за психоза – тежко психично разстройство, при което има тотална дезорганизация на мисленето, емоциите и волята. Човекът е бил абсолютно неадекватен и под въздействието на нереални идеи и възприятия”, обясни пред телевизията психиатърът д-р Веселин Гелев.

Той подчерта, че ако човек не иска да се лекува, решение може да вземе само съдът, но процедурата е дълга и тромава. Д-р Гелев посочи още, че ако човек или неговите близки откажат лечение, медиците нямат право да ги принуждават.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати