Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Психично болен вдигна на крак в неделя полицията в Стражица

Закон и ред

Психично болен вдигна на крак в неделя полицията в Стражица

Психично болен вдигна на крак в неделя полицията в Стражица - Tribune.bg
Снимка:

Все още се издирва оръжието, което мъжът открадна от вила край града

Въоръжен мъж вдигна на крак в неделя полицията в Стражица. Той се барикадира в чужд имот във вилната зона на града вчера, а малко по-късно беше задържан в центъра на града. Пострадали няма. Все още не е намерено оръжието, което психично болният отнема от притежателя му.

Около 16 часа във вилната зона на Стражица възниква спор между съседи, които се познават от години. Юристът Николай Ангелов, в чиято вила се случва всичко, вади пистолет (бел.ред. законно притежаван) на съседа си. Той, обаче, го взима и се барикадира в сградата, съобщава Нова телевизия.

Собственикът на вилата подава сигнал в полицията. Екип от районното управление в Стражица се запътва натам и с подкрепата на полицията от Горна Оряховица успяват своевременно да установят извършителя и да го задържат. 54-годишният мъж е психично болен.

Полицаите го отвеждат в района на вилата, в която се бе самонастанил, за да покаже къде все пак е хвърлил оръжието.Това обаче не се случи и мъжът беше върнат в участъка в Стражица.

Барикадиралият се твърди, че не го е взимал и не го е крил около вилата, в която се затвори.

От прокуратурата съобщиха, че по случая е започнато досъдебно производство, информира bTV.

Ако се докаже вината на 54-годишния мъж, не може да му бъде повдигнато обвинение, тъй като е психично болен. Единственото, което може да бъде направено, е той да бъде въдворен в специализирано лечебно заведение.

Очаква се органите на реда да подновят издирването на оръжието, което мъжът открадна от вилата край града.

Кметът на Стражица Йордан Цонев опроверга излязлата първоначално информация за заложническа криза и обясни, че мъжът досега не е проявявал агресия.

„Няма заложническа криза. Това са хора, които се познават и са съседи. Имало е спречкване и проявена агресия между двамата съседи от единия от тях. Лицето не е използвало оръжието, то все още не е намерено“, заяви пред БНТ Йордан Цонев.

Според кмета на Стражица спречкването между двамата е станало за количка с дърва.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати