Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Пуснаха от ареста мъжа, изблъскал грубо сръбска атлетка по време на Софийския маратон

Закон и ред

Пуснаха от ареста мъжа, изблъскал грубо сръбска атлетка по време на Софийския маратон

Снимка:

Пред сръбското издание „Ало” Йевтич заяви, че е извадила късмет в падането на бедрото си, защото е била атакувана брутално

Боян Вачев, който изблъска сръбска атлетка по време на Софийския маратон, вече е на свобода, предаде БТВ. По-рано днес той бе привикан на разпит в Първо районно управление на МВР. Името на Боян Вачев стана известно, след като в неделя той избута грубо Оливера Йевтич и тя не успя да продължи състезанието. Йевтич беше сочена за фаворит на дистанцията от 10 км и има зад гърба си пет олимпиади. Действието му предизвика скандал и широк отзвук в медиите.

Вчера късно той разпространи позиция, в която отрича сблъсъкът да е умишлен, както и финансово мотивиран. Вачев твърди, че се чувства „накърнен” и не заслужава цялата виртуална „инквизиция” срещу него в социалните мрежи. Той заяви, че съжалява и се оправдава с високия адреналин, който в комбинация с метеорологичните условия и липсата на професионален опит са изиграли „съществена роля в некоординираните ми действия при старта, довели до инцидента”, пише той. На финала пожелава бързо възстановяване на сръбската лекоатлетка.

В същото време пред сръбското издание „Ало” Йевтич заяви, че е извадила късмет с падането на бедрото си, защото е била атакувана брутално.

„Не ми се мисли как можеше да завърши всичко. Този мъж можеше да ме убие!". Това коментира класната сръбска атлетка по повод инцидента в неделя. 

43-годишната Йевтич е убедена, че Вачев я е атакувал умишлено. "Видях видеото как минава през останалите, той атакуваше мен. Почувствах животински инстинкт в момента, в който ме изблъска. Човекът може би тежеше повече от 100 килограма. Искам да знам причината да ме атакува толкова грубо. Той сякаш се стремеше да ме нарани", добави тя.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още