Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Пуснаха предсрочно от затвора Йожи от „Наглите“

Закон и ред

Пуснаха предсрочно от затвора Йожи от „Наглите“

Снимка:

Ивайло Ефтимов, известен като Йожи от бандата за отвличания на „Наглите“, е пуснат предсрочно от затвора. Това става ясно от определение на Софийския апелативен съд. Магистратите са решили, че Йожи излиза на свобода 2 години и 5 месеца по-рано. Той е излежал над 15 години години и половина от наложените му 18.

Ефтимов ще бъде с пробационна мярка „задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от 2 години и 5 месеца.

Магистратите обосновават решението си с това, че Йожи е излежал повече от 2/3 от присъдата си. Освен това САС е счел, че данните по делото сочат, че към момента с „примерното си и позитивно поведение, както и с отговорното си и честно отношение към труда Ефтимов е дал достатъчно по обем и съдържание доказателства за своето поправяне“.

Групата на „Наглите“ действа от 2007 до края на 2009 г., когато бяха арестувани 28 души по мащабното разследване за серия от отвличания.

Сред жертвите са бизнесмените Киро Киров, Ангел Бончев и съпругата му Камелия, Борислав Атанасов, Вилхелм Краус, детето Джорджо Марков, синът на Румен Гунински. По време на плен някои от тях останаха без уши и пръсти.  

МВРМВР


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още