Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Пуснаха Тодор Марков от Комисията по хазарта под гаранция от 15 000 лв.

Закон и ред

Пуснаха Тодор Марков от Комисията по хазарта под гаранция от 15 000 лв.

Пуснаха Тодор Марков от Комисията по хазарта под гаранция от 15 000 лв. - Tribune.bg
Снимка:

Един от членовете на Комисията по хазарта - Тодор Марков, който е сред разследваните по делото срещу бизнесмена Васил Божков, е пуснат с променена мярка за неотклонение, съобщава БГНЕС. Съдът му е наложил „парична гаранция“ в размер на 15 000 лв.

Марков беше началник на отдел „Контролна дейност“ в Комисията по хазарта. Към момента той още не е отстранен от длъжност.

Марков беше обвинен по делото на Васил Божков през февруари т. г., но после беше пуснат под домашен арест. Миналата седмица мярката му за неотклонение е изменена в гаранция, а след заседание днес Апелативният специализиран наказателен съд е потвърдил решението като правилно.

Един от мотивите е, че за Марков няма доказателства да е участвал в организирана престъпна група. Нямало и реален риск да се укрие или да извърши престъпление, ако е на свобода.

От 2014 г. до 2019 г. Тодор Марков е бил младши експерт и е изпълнявал по-скоро деловодни функции. Според защитата му в това качество той не е могъл да влияе върху работата на членовете от комисията по хазарта.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети