Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Радан Кънев намери начин да влезе в публичното пространство, този път като адвокат

Закон и ред

Радан Кънев намери начин да влезе в публичното пространство, този път като адвокат

Снимка:

Адвокатства на сина и доведената дъщеря на Банев

Бившият лидер на ДСБ Радан Кънев намери начин да влезе в публичното пространство, този път като адвокат. Това стана ясно от негов статус във Фейсбук. С него Кънев уведомява медиите, че сина и доведената дъщеря на Николай Банев не искат да дават телевизионни интервюта и моли журналистите да не ги притесняват.

Преди два дни синът на Николай Банев от съпругата му Дочка написа отворено писмо. В него той уточни, че не се чувства ключов свидетел срещу баща си, но е бил разпитан и е казал всичко, което знае. В писмото се посочваше още, че след като баща му се събрал с Евгения, Николай-младши станал обект на заплахи, че ще бъде пратен в „деветия кръг на ада“.

„Когато майка ми почина, всичко в нашия дом на бул. „Витоша” 103 остана във владение на съпруга ѝ Николай Банев и неговата дългогодишна любовница Евгения. Пет-шест години след смъртта на майка ми заведох първите 2 дела за делба, защото очаквах Николай Банев да се сети, че вече мъртвата му съпруга е родила две деца, които също са нейни наследници.“ Това пък е част от отвореното писмо, което написа Раиса Иванова, доведена дъщеря олигарха.

Николай и сестра му Раиса имат претенции към наследството на майка си, което по думите им е било присвоено от баща им и новата му жена.

„Ситуацията е меко казано травматична, такива са и отношенията между Николай и Евгения Баневи, от една страна, и наследниците на Дочка Банева, от друга. Силният медиен интерес е разбираем, но молбата на Николай и Рая е да не бъдат притискани за участия в медиите, особено в телевизионни предавания“, написа Кънев в статуса, с който информира медиите.

Дано Кънев покаже по-добри качества като юрист, отколкото като политик (бел.ред. "бай хуй" в национален ефир), защото Банев младши и сестра му заслужават справедливост.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема