Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Рашков: Идентифицирали сме множество лица, които организират купуване на гласове

Закон и ред

Рашков: Идентифицирали сме множество лица, които организират купуване на гласове

Рашков: Идентифицирали сме множество лица, които организират купуване на гласове - Tribune.bg
Снимка:

„Информационно обслужване“ ще достави допълнителните машини за вота

Идентифицирани са  множество лица, които започват да правят организация за купуване на гласове. Това заяви на брифинг след заседанието на МС вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

По думите му има райони на страната, в които вече е започнал да се оказва „безпрецедентен натиск“ върху отделни граждани за кого да гласуват на предстоящите избори. Това е станало ясно след среща с областните управители на Бургас и Смолян.

Министърът на вътрешните работи увери още веднъж, че вече са установени лица, които подготвят купуването на гласове и щом бъдат събрани достатъчно доказателства органите на реда няма да останат безучастни.

Рашков обяви, че се обсъждат различни противодействия за купуване на гласове както в Щаба така и с областните дирекции на МВР.

Ведомството ще предприеме всички законови действия, за да няма замяна на вота на българските граждани, подчерта още Рашков.

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков обяви, че е отпаднала сделката за доставка на допълнителни машини за предсрочните парламентарни избори на 11 юли с фирмата „Сиела Норма“.

ЦИК вече е обсъдил и приел закупуването на машините,  Министерския съвет го възложи на „Информационно обслужване“. Допълнителните машини ще са над 1600.

Рашков заяви, че тези дни ще се реализират и доста технически въпроси. Машините ще бъдат товарени от Холандия и превозени до страната в края на тази седмица. По думите му те ще  бъдат съхранявани там, където са машините, послужили за вота на 4 април. Силовият министър обяви, че се обсъждат възможностите за по-лесно транспортиране до нашата страна.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати