Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Рашков назначи уволнения заради акцията в Лясковец Атанас Илков за зам. - шеф на ГДНП

Закон и ред

Рашков назначи уволнения заради акцията в Лясковец Атанас Илков за зам. - шеф на ГДНП

Снимка:

Атанас Илков е новият зам.-директор на Главна дирекция „Национална полиция“. Името му нашумя през 2014 година, когато беше отстранен като ръководител на „Криминална полиция“. Причината- злополучната акция на баретите в Лясковец. Тогава при атаката на барикадиралия с в дома си Петко Петков загина командосът Емил Шарков от Специализирания отряд за борба с тероризма.

Илков бе уволнен, но обжалва и спечели делото. Така се върна в системата на МВР като зам. - директор на полицията в Пловдив, която след това оглави.

По-късно бе преместен като шеф на униформените в Кърджали, а през лятото на 2020-та беше преместен на работа в Казанлък като ръководител на Центъра за специализация и професионална подготовка.

Илков е бил представен вчера, пише „24 часа“. Странното е, че вътрешният министър Бойко Рашков вече бе назначил друг човек - Тошко Пеловски на поста, който в момента вече е зам.- шеф на икономическите полицаи в дирекцията.

В Главна дирекция „Национална полиция“ вече е сменено цялото ръководство.

Николай Хаджиев, който бе директор на дирекцията, бе заменен от Станимир Станев. Тодор Гребенаров стана шеф на жандармерията и заместник- директорското му място бе заето от Борислав Муеров. Благородна Макева, която отговаряше за разследването, пък бе заменена от Стойно Цветков.  

 

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още