Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Рашков разпореди цялостен анализ на Закона за движение по пътищата

Закон и ред

Рашков разпореди цялостен анализ на Закона за движение по пътищата

Рашков разпореди цялостен анализ на Закона за движение по пътищата - Tribune.bg
Снимка:

Работна група, определена със заповед на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, започва работа по анализ на сега действащия Закон за движение по пътищата, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Целта е да се направи цялостен преглед на нормативната база. В условията на действащия ЗДвП не се постигат в цялост целите, заложени в Националната стратегия за безопасност на движението по пътищата в Република България ‪2021-2030 г., е посочено в мотивите към заповедта.

За формиране на трайна тенденция на намаляване на броя на тежките пътнотранспортни произшествия и на пострадалите е необходимо да се продължат усилията за усъвършенстване на нормативната база, регламентираща правилата за движение по пътищата, задълженията и отговорностите на всички участници. Както и да се създадат ефективни механизми и ред за бързо връчване на фишове, електронни фишове и наказателни постановления, както и за ефективно и своевременно изпълнение на наложените наказания.

Специално внимание групата трябва да обърне и на отговорностите на всички институции по отношение на пътната безопасност и взаимодействието им. На базата на анализа ще бъдат изготвени конкретни предложения и препоръки, включително - за това дали е необходим изцяло нов закон.

Те ще бъдат подложени на широка дискусия с участието на експерти и всички структури, ангажирани с проблемите на пътната безопасност.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Одобрявате ли острия тон на Румен Радев към представителите на ПП/ДБ във връзка със скандалния запис и втория мандат?
Покажи резултати Скрий резултати